Madarat tolláról, avagy farsangi jelmezötletelgetés

21:38:00

Az idén is elkezdődött a farsangi szezon, és ezzel együtt hamarosan a jelmezes bulik hírétől fog zengeni minden. Szerintem nagyon jó móka egy napra valaminek vagy valakinek a bőrébe belebújni és ezáltal egy kicsit kilépni a megszokott komfortzónánkból, hogy egy jót szórakozzunk.
Hogy az idén sikerül-e nekem is eljutni egy jelmezes partyra, még nem tudom. De akárhogy is alakul, már elkezdtem azon gondolkodni, hogy egy esetleges farsangi buliba mibe is öltöznék be szívesen. Ötletekből akad bőven, amit természetesen Veletek is megosztanék.


Elvárásaim a jelmezzel kapcsolatban: legyen meghökkentő, érdekes és mégis nőies.

Szerintem ebbe a kategóriába simán beleférnek a madarak. Hogy mire gondolok? Mindjárt kiderül!

Szeretem az olyan farsangi jelmezeket, amiket a gardróbunk meglévő darabjaiból is össze tudunk állítani, kevés átalakítással vagy épp anélkül. A következő jelmezötleteket e szerint az elv szerint próbáltam összeállítani. Készítettem egy kis montázst inspiráció gyanánt, remélem elnyeri a tetszéseteket, és megvalósítjátok valamelyiket!


Hosszú és kecses lábak, nem mellesleg talpig rózsaszín - mi ez? Természetesen a flamingó.
Egyszerű a képlet, teljesen rózsaszínbe kell öltöznünk: a tütü szoknya hivatott jelezni a madár testét (ha nincs tütü szoknyátok, mert mondjuk már elmúltatok 5 évesek, akkor egyszerűen tudtok készíteni egyet, ezen a linken elolvashatjátok, hogy hogyan kell - csak a méreteken kell változtatni), és a szoknya hátuljába még tegyünk pár rózsaszín boát, ami majd a flamingó farka lesz. Még pink topra, harisnyára és cipőre van szükségünk és már indulhatunk is!


Van valami szexi a hollóban (mármint a jelmezben) - szerintem. Talán mert egy félelmetesen kinéző madárról van szó, ami csakis gonosz lehet.  A "rosszhoz" pedig eleve vonzódunk.
Mindenesetre nagyon jól nézhetünk ki hollónak felöltözve. Mi kell hozzá? Hát sok-sok fekete toll, amit akár a hajunkba tudunk tűzni, a cipőnkre, a kezünkre, a ruhánkra... A fekete csőr is elengedhetetlen kelléke ennek a jelmeznek. Ha pedig rendelkezünk egy nagy zsáknyi fekete tollal, akkor a szárnyakat is meg tudjuk csinálni, de persze ezt is lehet valami mással helyettesíteni (akár fekete papírral, vagy fekete boával, vagy épp tüllel is).




Ha fel akarod magadra hívni a figyelmet és tündökölni akarsz akkor öltözz pávának.
Elég egy páva kék színű szűk ruha, na meg az elengedhetetlen pávatoll. A képen látható pávafarkat nem olyan bonyolult elkészíteni - egy övre vagy egy selyemszalagra kell ráragasztani a pávatollakat - minél többet használsz, annál látványosabb lesz az eredmény. majd egyszerűen csak felkötöd a derekadra.

Melyik a kedvencetek ezek közül?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék