Amit még tudnod kell a fehérneműkről

21:24:00

Remélem most már mindenki tisztában van a saját melltartó méretével. Viszont még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy ne feledjétek lányok, hogy vásárlás alkalmával MINDIG próbáljátok fel a kiválasztott darabot, és az előzőekben leírtak alapján hozzátok meg döntéseiteket!
Ma tovább folytatom a melltartókról való tudnivalókat. Felvázolom, hogy milyen melltartó típusok léteznek,  hogy a különböző méretű és formájú mellű nőknek milyen melltartó típust érdemes választani, illetve, hogy egy-egy adott ruhadarabhoz mit illik viselni. Készüljetek, egy kicsit hosszú, de annál fontosabb poszt következik!

Melltartó típusok mellméretek alapján


Ma már elég sok típusú melltartó közül válogathatunk, mind színben, anyagban és fazonban. Ebből a hatalmas kínálatból viszont gyakran nehezen tudjuk kiválasztani azt, ami a legjobban illik hozzánk. Segítségül most hoztam néhány tippet, hogy a különböző keblekkel megáldott hölgyek, hogyan és mi alapján tudnak választani.

Kis mellek

Bár a legtöbb kis mellű nő nincs megelégedve keblei méretével, azt kell mondja, hogy talán ők a legszerencsésebbek melltartó választás terén. Nézzük csak:


Merevítő nélküli
Merevítő nélküli melltartók

Ezek a fazonú melltartók igazán kényelmes viseletnek számítanak, hiszen nem szorítanak sehol (persze nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása, amit nem győzök hangsúlyozni!). Nem igazán formálják a mellet, de azért ma már a sima változaton túl léteznek szivacsos megoldások is, amelyek optikailag nagyobbnak láttatják a kebleket.

Push up melltartók

Push up
Ha igazán nagynak szeretnéd láttatni a melleidet, akkor mindenképpen be kell szerezned egy push up melltartót. Ez a melltartó fazon a szabásának és a betétjének (amit gyakran ki is lehet venni) köszönhetően éri el a látványos "mellnövekedést", de jótékonyan formálja is.

Extra tipp: bátran válassz  a csipkés és az apróbb mintás melltartók között, hiszen ezek is optikailag nagyobbnak láttatják  melleid méretét.





Nagy mellek



Fontos tudni, hogy azoknak a nőknek, akiket nagy mellel áldott meg a sors, mindennap érdemes viselni melltartót. Hogy milyet?

Merevítős melltartók
Merevítős

Ezek a fazonok minden mellméretű hölgynek jól állnak, de kötelező darabnak számítanak a nagy mellekkel megáldott nőknek. Ezek azok a melltartók, amelyeknek a kosárában drót található. Jó tartást biztosítanak, és egyben felemelik egy kicsit a mellet. Ebben az esetben is létezik sima és szivacsos változata is (ami itt is a mell optikai nagyobbítására szolgál, tehát a nagy mellűek inkább hanyagolják a szivacsos verziót).







Extra

Sportmelltartók

Sportmelltartó
Mivel a mellben nincs izom, hiszen főként zsírszövetekből áll, amelyeket sérülékeny inak és bőr tart össze. Ezek a tartó szálak nem rugalmasak, ezért amikor rendszeresen, nagy igénybevételnek vannak kitéve, mint amilyen a sportolás, tehát a mellek mozgása nagy, és nyúlásnak indulnak a tartó szálak. Viszont többé már nem tudnak visszahúzódni, így alakulhat ki egyrészt a lógó mell. Emellett ha nem védjük megfelelően a sportoláskor a melleinket, a folyamatos mozgás, "ugrálás" következtében fájdalom is jelentkezhet.
Mindezek elkerülésére használjunk sportmelltartót. Két típust különböztethetünk meg:

  1. amelyik a mellkasra lapítja a melleket - kismellűeknek nyugodtan használhatják, a nagyobb mellűek csak kisebb igénybevétel esetén
  2. amelyik normál melltartóval megegyező módon tartja őket - nagyobb mellekkel rendelkezőknek (kötelező) ajánlott ez a fazon viselete

Speciális melltartók használata

Bár már beköszöntött az ősz, és ezzel együtt vastagabb holmikra cseréltük a lenge nyári ruhákat, mégis úgy gondolom, hogy fontos arról is beszélni, hogy milyen melltartót érdemes választani egy-egy különlegesebb ruhafazonhoz.
Egy fontos tudnivalót tisztázzunk máris az elején: a fehérnemű nem látszódhat ki a ruha alól.
Nem tartom maradinak magam, sőt eléggé nyitottan állok mindenhez, viszont mindig is ízléstelennek tartottam, ha valakinek kilátszódik a bugyija vagy a melltartója a ruhája alól. Nem csak a megjelenésünket és outfitünket tudjuk ezzel teljesen lerombolni, de rettentően igénytelennek is mutathatjuk magunkat (na meg persze hivalkodónak, ami a legtöbbször inkább egyszerűen csak közönséges).
Ha mindenáron olyan ruhába szeretnénk bújni, ami például mély hátkivágással rendelkezik, akkor ahhoz válasszunk megfelelő melltartót is. Elég színes és nagy ma már a paletta ilyen speciálisnak nevezhető fehérneműkből is, nézzük csak:

Csőtopok és spagettipántos felsők


ÍGY NE!!!
Ha nyár akkor a lenge felsőké a főszerep. Mindegy, hogy csőtopokról vagy pánt nélküli ruhákról van szó, illetve spagettipántos felsőket viselünk, a lényeg, hogy megfelelő melltartó típust válasszunk a ruha alá. Nincs is annál lehangoló látvány, amikor egy csőtophoz pántos melltartót vesz fel valaki. Van már pánt nélküli is változat is:

Pánt nélküli melltartók: Victora's Secret
És a fenti kép helyett ilyen lesz a látvány:


T-kivágású felsők

ÍGY NE!!!
Rengetegen szeretik és hordják ezt a fazonú felsőrészt, viszont sajnos a legtöbben helytelenül. A kilátszódó pántok itt sem nyújtanak szép látványt:
Válasszunk ebben az esetben is pánt nélküli melltartókat, illetve már lehet kapni ezekhez a felsőkhöz illő, T-vonalú melltartókat is:
T-vonalú melltartók: Victoria's Secret

Mély hátkivágású ruhák

ÍGY NE!!!

Gyönyörűek és szexik, viszont nem igazán esztétikus, ha kilóg a melltartó hátpántja. Ha valaki ilyen ruhát szeretne felvenni, gondolnia kell arra is, hogy milyen melltartót viseljen. Ma már természetesen vannak olyan melltartófazonok, amelyek megoldást jelentenek erre a problémára is.
Két megoldás is létezik, az egyik a melltapasz (viszont elég sok rossz kritikát olvastam ezzel kapcsolatban) illetve az olyan melltartók, amelyeknek a hátpántja elég mélyen, akár a derékvonalnál végződik.

Victoria's Secret
Így azért sokkal jobban mutatnak:


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon praktikus ez a cikk. Frászt kapok a pánt nélküli felső-színes pántos melltartó kombinációtól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad! :)
      Én konkrétan az itt felsorolt hibák mindegyikétől! Nem is értem, hogy azok, akik így viselik a fehérneműjüket, nem néznek tükörbe és nem látják magukat?

      Törlés

Címkék