Te fizetsz a minőségért?

15:16:00

Gondoltam majd írok egy egyszerű haul bejegyzést a blogra, mert már egyébként is illene valamit posztolni, a tavaszi gardróbfrissítésnek is itt az ideje, a kettőt ötvözve pedig már meg is van a megoldás. Tudjátok, két legyet egycsapásra. Aztán a hétvégén Férjjel az oldalamon (igen Vele, bár nem mondom neki, de szeretek vele vásárolni) és a kis listámmal a fejemben meg is jelentünk a plázában, hogy most majd hú de sok mindent fogunk, akarom mondani fogok vásárolni. El is kezdtük feltérképezni az üzletek kínálatait, felpróbáltam több felsőt, egy-kettőre igazán jó hangulatom kerekedett.


Majd betértünk az Adidas Neo cipőüzletbe. Férj kedvenc márkája, szeretett is volna magának tavaszra egy új sportcipőt venni, meg különben is Vele mindig bemegyünk ide. Habár az én listámon is szerepelt egy új tavaszi sportcipő, nem konkrétan Adidas, beérem ugyanis az olcsóbb, no name cipőkkel is. Persze, ha már ott voltam körülnéztem én is... Ha első látásra nem is volt szerelem, de az egyik darab nagyon megtetszett. Nézegettem, felpróbáltam, férj mosollyal az arcán elismerően bólogatott, miközben mondogatta milyen jól áll a lábamon. Az árat meglátva nekem már nem annyira tetszett a dolog. Persze tudom jól, hogy milyen árakon kezdődnek ezen márkájú cipők, és a minőséget tekintve meg is érik az árukat - ezt már tapasztaltam. De amikor fejben már azt vettem fontolóra, hogy ebből a pénzből meg tudnám venni a kinézett farmerkabátot, két felsőt és még egy szép kendőre is futná, hááát... akárhogy is számoltam ez bizony 4:1 ellen, ami óriási különbségnek számít még egy focimérkőzésen is. Mennyiség vagy minőség? Komoly dilemma.
Végül férjem érvelése meggyőzött arról, hogy cipőn nem érdemes fukarkodni. Az érvelése a következő:
"Gondolj bele, amíg te veszel félévente 3-4 pár olcsó, de mégis vacak cipőt, ami már pár használat után a kukában landol, addig én évente vásárolok magamnak 1-2 darabot, mégis évekig tudom használni, ráadásul úgy néz ki, mint az új."
Akkor mégis ki költ többet cipőkre? - tettem fel a költői kérdést magamnak, ezzel pedig odalibbentem a pénztárhoz és kifizettem az új lábbelimet.

Na persze amilyen magabiztosan fizettem ki a számlát, olyan keserédes hangulatom is lett utána, hisz így a vásárlásra szánt keretemet kiapasztottam. Mehettünk is haza.
Itthon továbbra sem hagyott nyugodni a dolog, győzködtem magamat arról, hogy hosszútávon ez a döntésem mindenképpen kifizetődőbb, és különben is lett egy szuperkényelmes lábbelim. Mi ez, ha nem győzelem? Valahogy mégsem voltam teljesen erről meggyőződve.
A segítség végül az internetről érkezett. A hétvégén, egyik kedvenc bloggerem, Piffeny írt egy bejegyzést, amelyben az új cipő szerzeményéről ír, majd fejti ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy miért is nem sajnálja a pénzt kiadni egy jó minőségű, drága, ámde kényelmes lábbelire. Érvei igen meggyőzőek és reálisak voltak számomra, és habár nem mondott semmi újat, amit egyébként ne tudtam volna (még ha a shoppingolásaim alkalmával sajnos nem ezeket a szempontokat tartom szem előtt), a bennem rejlő kétségeket maradéktalanul eloszlatta. Ezután már felhőtlenül örülhettem, és a mai napig örülök az új szerzeményemnek.



Hogy magáról a cipőről is beszéljek egy kicsit:
Ha pár hónappal ezelőtt megkérdezi valaki, hogy tetszenek-e nekem ezen stílusú cipők, őszintén nemmel válaszolok. Túlságosan távolinak éreztem a stílusomtól, hisz inkább a nőiesebb, kecsesebb kinézetű cipők állnak közelebb hozzám, semmint a sportosak. Nem tudom mi történt velem, talán mert itt a tavasz és ilyenkor teljesen kifordulok önmagamból, de az elmúlt hetekben jött egy kattanás, hogy nekem kell egy ilyen cipő:

  • mert kényelmes, 
  • mert ha vagányabb akarok lenni, akkor szoknyához is fel tudom venni, 
  • mert tudok benne futni a busz után (igen fontos érv!)
Mindenképpen feketét szerettem volna fehér talprésszel, mert bármivel kombinálható és örök divat, amit pár év elteltével is simán tudok viselni. A tartósságában, a minőségében teljesen biztos vagyok, hisz van már másik Adidas cipőm is, amit bár gyakran használok, mégis a mai napig olyan, mintha most vásároltam volna. Maga a cipő nagyon könnyű, szinte nem is érzem a lábamon, a memóriahabos lábbetétének köszönhetően pedig bízom abban, hogy a használata során nem fájdul meg olyan gyorsan a lábam és a bokám, mert sajnos ez más cipők esetében gyakran előfordul, rövidebb 1-2 óra viselés után is.


Kíváncsi vagyok, ti a vásárlásaitok alkalmával mennyire tartjátok előrébb a minőséget a mennyiséggel és/vagy az árral szemben? 
Milyen termékekre áldoztok nagyobb összeget és mire érzitek úgy, hogy teljesen felesleges több tízezret kidobni, hiszen a no name markák is ugyanazt nyújtják?


Krisztina

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. A szívemből szóltál. Nem egész egy hete vettem egy Adidas cipőt, amit nem is akartam, pontosan ugyanígy jártam, az Emberem nézett cipőt én meg csak úgy megláttam ezt a darabot. Humanicban 17 ezer volt, Sport Directben 14 ezer. Utálok cipőre sokat költeni. Nem tudom miért, míg az Emberem tizenezreket simán kiad, majd végül ugyanúgy leesik a lábáról, mint az olcsóbb variáció. Viszont én is akartam egy időtálló darabot, amit még a munkahelyemre is fel tudok venni. Én is nyugtatom magam, hogy jó befektetés volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kattus!
      Ne edd magad rajta, ma már én sem aggódom ezen. Egyébként szerintem nagyon jól választottál, és biztosan megtérül a befektetésed! :)

      Törlés
  2. Szia!
    Szerintem nem lep meg a véleményem: jól döntöttél. Klassz a cipő, és biztos sok örömöd lesz benne!

    "Na persze amilyen magabiztosan fizettem ki a számlát, olyan keserédes hangulatom is lett utána, hisz így a vásárlásra szánt keretemet kiapasztottam. Mehettünk is haza."
    Jót mosolyogtam, mert ezek nagyon ismerős érzések nekem is! Én is gyakran vagyok így, elmegyünk vásárolni és egyetlen dologgal kimerítem a keretemet, túlköltekezem.
    De utána olyan jó érzés elővenni és hordani egy ilyen cuccot, míg az olcsóbb, kevésbé jó minőségű termékek meg csalódást okoznak, amikor egy szezon után szétesnek, eldeformálódnak, stb.

    Szóval hajrá, viseld a cipőt sok örömmel és egészséggel!
    Piffeny

    VálaszTörlés
  3. Szia Piffeny!

    Köszönöm! A vásárlás óta szinte nem is hordok másik cipőt, annyira kényelmes!

    VálaszTörlés

Címkék