Ruharendszerezés a szekrényben - ahogy én csinálom

14:02:00


Nem volt kemény telünk, a nagy, tartósan megmaradó hó is elkerült minket, és bármennyire is szerettem volna a vastagabb pulcsijaimat hordani, csak egy-két alkalommal tudtam felvenni, az enyhe időjárásnak köszönhetően.
De hát mostmár március van, és ilyenkor már joggal várjuk a kellemesen meleg tavaszi időjárást, a virágba borult természetet. Nem mellesleg, tapasztalat szerint, ilyenkor az emberek is sokkal szívesebben viselnek színes, mintás darabokat.
Én a tavaszi/nyári szezont rendszerint egy alapos ruhatár rendszerezéssel várom.
Több poszton keresztül mutatom majd be, saját képekkel illusztrálva, hogy én hogyan rendszerezem a meglévő ruháimat.

Az egyik nagy vágyam, hogy egyszer legyen egy saját gardróbszobám, ahol kényelmesen elférnek a ruháim, a cipőim, kiegészítőim, na meg a táskáim. Legyen egy fésülködő asztalom hatalmas tükörrel, elegendő hellyel a sminkeknek, kozmetikumoknak és a parfümöknek. Sajnos ez még csak álom, egy egész szobányi hely helyett most még be kell érjem egy ruhásszekrénnyel (fenti kép) - pontosabban a felével (vagyis inkább háromnegyedével :). Ezzel nincs is gond, mivel ezt is nagyon szeretem. Elég tágas, majdnem kényelmesen elférek benne, annak ellenére, hogy a barátommal közösen használjuk.
Amikor beköltöztünk a lakásba, igazán csak akkor döbbentem rá, hogy milyen sok ruhám van. És bár a szekrényünk tényleg hatalmas, először igencsak meggyűlt a bajom vele, ugyanis sehogy sem volt elegendő hely a cuccaimnak, az pedig, hogy csoportosítsam a ruháimat csak részben tudtam megvalósítani. Az igazságoz persze az is hozzátartozik, hogy mínusz kettő polcom volt, mert helyhiány miatt a ágyneműket, asztalterítőket, és a nem használt törölközőket nem tudtuk, csak itt tárolni. Emellett még nem volt fiókos komódunk se, így a fehérneműknek is itt kellett helyet szorítanunk.
Mivel már épp ráfért egy alapos rendrakás a szekrényre, ezért arra gondoltam, hogy megmutatom Nektek, apró trükkökkel megosztva, hogy érdemes nekifogni.

Rend a lelke mindennek!

Az egyik legnagyobb feladat! Ahhoz, hogy rend legyen a szekrényben először még nagyobb rendetlenséget csinálok, mint ami volt. :) A szó szoros értelmében mindent kipakolok a szekrényből, és az ágyra halmozok mindent:

Megkezdtem a rendrakást...:)



Azért szeretem így, mert teljesen üres felületről indulhatok, másrészt pedig ráfér egy alapos tisztítás is a szekrényünk belsejére is:


Ezután át kell válogatni a meglévő ruhánkat. 3 csoportra osztom: megtartandó, elajándékozó, kidobni való. 
Nekem ez a legnagyobb problémám, mert szívem szerint mindent megtartanék, általában csak 3-4 ruhadarabtól válok meg végül, pedig őszintén akadna ott több is... Az idén viszont elhatároztam, hogy kemény leszek, és bizony megválok egytől-egyig azoktól a ruhadaraboktól, amelyeket már nem hordtam az elmúlt 1-2 évben. Most sem sikerült ezt teljes mértékben megvalósítanom, de azért büszke vagyok magamra, hogy a többségtől megszabadultam. Ezeket zacskóba, vagy dobozba raktam, így várják a jobb sorsukat.

Ha ezzel a résszel megvagyunk, jöhet a következő pont, maga a ruhák rendszerezése, de erről majd csak a következő posztban fogok írni!

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Szia! Nyertél nálam (Romwe nyereményjáték), de nem találom a blogodon az e-mail címedet, ezért írj nekem, add meg az adataidat (azt is, hogy milyen méretben kéred a felsőt). :) Aztán továbbítom a cégnek.

    VálaszTörlés

Címkék