2. Karácsonyi ajándék ötletelő

16:03:00

Csak kevesen mernek ajándékokat saját kezűleg készíteni. Egyesek attól félnek, hogy a megálmodott tárgy a végére gagyi lesz, mások időhiányra panaszkodnak, míg megint mások egyszerűen csak úgy gondolják, hogy nincs semmi kézügyességük, ezért inkább bele se kezdenek.
Bárki, aki eddig valamelyik okot is hangoztatta, most felejtse el!
Ma olyan ajándékötletek hoztam, amelyeket tényleg nagyon egyszerűen el tudunk készíteni, nem kell hozzá sok idő és kézügyesség sem, sőt ezek legtöbbje még a pénztárcánkat is kíméli. Bár elsősorban most a fiatalabb női generáció számára állítottam össze ajándékötleteket, a legtöbbje mindenkinek szép ajándék lehet, nemtől és kortól függetlenül.
Szemezgessetek belőle kedvetekre!


Azon túl, hogy bemegyünk az üzletbe és veszünk valami cuki darabot, mi magunk is készíthetünk, illetve átalakíthatunk egy egyszerű, sima darabot. Ha beütjük google-be, hogy DIY mobil vagy Iphone case rengeteg találatot fogunk találni. Én most igyekeztem több különböző technikával készültet bemutatni, hogy lássátok Ti is, hogy ebben az esetben is csak a fantázián szabhat határt. 
A körömlakkon át, filccel rajzolt csodákon keresztül még dekortapasszal is tudunk mobiltokokat új köntösbe bújtatni.


Érthetetlen számomra, hogy a legtöbb "Ajándékötletek" címszó alatt sosem említik meg a művészeteket, pontosabban fogalmazva a fali képeket, festményeket. Szerintem viszont gyönyörű ajándék. Ez tipikusan egy olyan ötlet, amely bárkinek ajándékozható, én most mégis azért ide csoportosítottam, mert a fashion illusztrációk teljesen lenyűgöznek, és valahogy ezt én kizárólag egy fiatal nő lakásában tudom elképzelni.
Én egy ideje az akvarell képekért rajongok, ha találok valakit, aki tényleg szépen tud dolgozni ezzel a technikával, tuti csináltatok egyet - vagy csak úgy magamnak, vagy ajándékba a páromnak. Persze lehet más technikával készült alkotásokat is ajándékozni. Nem állítom, hogy bárki tud festeni képet, sőt, de ha másképp nem is, az általunk kiválasztott alkotást ki is tudjuk nyomtatni, amelyet egy szép keretbe foglalva már csak át kell adni az ajándékozottnak.

Ha már a képeknél tartottunk még egy egyszerű, de annál nagyszerűbb meglepetés lehet egy személyre szóló felirattal ellátott kép. A feliratos dolgok igen népszerűek és divatosak most a lakberendezésben. Ez azért is nagyszerű hír számunkra, mert nincs is egyszerűbb, mint kinyomtatni egy ütős kis szöveget és azt egy szép képkeretbe helyezni.


Feliratokat akár párnákra is tudunk készíteni. Ez egy kicsit nagyobb munkát igényel, de nem jelenti azt, hogy annyira nehéz lenne.
Több módon is kivitelezheted:
1. Betűsablonnal ráfested a kívánt szöveget (te magad is készíthetsz egy sablont, kinyomtatod a szöveget és kivágod a betűket, vagy ha van Silhouette Cameo vágógépetek még könnyebb dolgotok van)
2. Transzfer papírra (amit minden nagyobb papírüzletben tudtok vásárolni) kinyomtatjátok a mintát ellentétesen tükrözve (tintasugaras nyomtatóra van ebben az esetben szükség) és egyszerűen rávasaljátok a párnahuzatra.
3. Flitteres feliratot is tudtok készíteni. Nem igazán bonyolult, pár öltéssel fel tudjátok varrni a már előtte megformázott szöveget a párnahuzatra és már kész is.

Az előző ajándékötleteimet, amit kifejezetten gyerekeknek állítottam össze, ITT tudjátok megtekinteni.

Remélem tetszettek az ötleteim, és megvalósítjátok valamelyiket!

Tudjátok? A blogon karácsonyi nyereményjátékon tudtok részt venni! A részletekért kattintsatok IDE!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék