Álomnászutunk a Maldív-szigeteken 2. rész

7:00:00

Ha valaki a Maldív-szigetekre utazna, számítson rá, hogy ez nem az a hely, ami a féktelen bulizások helyszíne lenne. Természetesen azért itt is jól szórakozhatunk, hiszen a víz adta lehetőségeket itt is ki lehet használni, mint más tengerparti helyen. Rengeteg vízi sport közül tudunk válogatni és/vagy kipróbálni.Amikor megláttam, hogy van lehetőség jet-skizni, mondtam is a férjemnek, hogy ezt okvetlen ki kell próbálnunk! Így egyik délután egy 20 perces száguldozásra fizettünk be, és nagyon jól szórakoztunk. Igaz, én csak hátul ültem a férjem mögött, miközben egyik kezemben tartottam a kameránkat, míg a másikkal erősen kapaszkodtam belé, nehogy leessek, de így is nagyon nagy élmény volt számomra. 

Akik olyan tapasztalatlanok, mint mi, egy jó tanács: vegyetek fel napszemüveget, ha nem szeretnétek, hogy marja a szemeteket a sós víz!  :)
A másik fizetős programunk egy cápatúra volt. Bár enyhe félelemmel vágtunk neki a kalandnak, hiszen nem tudtuk, hogy ezek voltaképpen milyen fajta cápák, mennyi lesz, van-e esély, hogy megtámadjanak bennünket... Ezer kérdés, amire a gyenge angol nyelv tudásunkkal nem tudtunk meg a válaszokat. Szóval igen, volt egy kis para bennünk. Sajnos viszont csalódnunk kellett ebben a kirándulásban. A szigettől mindössze pár km-re hajóztunk ki kb. 2 órára, és a gyönyörű korallokon és apró halakon kívül csupán egy kis cápát láttunk (nem tudom milyen fajta) a messzeségben pár pillanatra. Persze a szervezők nem garantálják, hogy valóban látni is fogjuk a cápákat, de azért az 50 dollárért cserébe, amit fejenként fizettünk mégis egy kicsit többre számítottunk. (Egyiptomban ugyan ezért a pénzért egy fél napot töltöttünk el a tengeren, több delfint is láthattunk, nem mellesleg kétszer még enni is kaptunk...). 
A poén persze csak ezután ért bennünket, hiszen pár nappal később megtudtuk, hogy a sziget egyik részénél, amelyik elég szeles volt, így oda nem szívesen mentünk úszkálni, csak úgy hemzsegnek a cápák, mivel etetik a halakat a maradék kajával. Így teljesen ingyen jó néhányat láthattunk is úszkálni, bár azért megtartottuk a tisztes távolságot velük, annak ellenére, hogy mondták, hogy ezek a fajták nem veszélyesek az emberre nézve.

A háttérben ott a cápa
Kedvenc időtöltésünk a pihenésen és napozáson túl a sznorkelling volt. Gyönyörű a vízi világ, amivel nem tudtunk betelni, mindig találtunk valami érdekeset, felfedeztünk egy addig még általunk nem látott apró színes halacskát. Órákat töltöttünk el így a vízben, közben pedig forgott a kamera. Egyik ilyen alkalommal még egy nagyobb teknőssel is találkoztunk, és gyönyörű tengeri csillagot is találtunk (amit visszatettünk a helyére a fotók elkészülte után).


Próbáltunk szelfizni a teknőssel - többé-kevésbé sikerült :D 

Esténként (na meg napközben is) két bár szolgáltatta a jó hangulatot az üdülőknek. Sajnos a tervezett koktélozások részemről elmaradtak, pedig igazán ínycsiklandozóan néztek ki. Egy alkalommal azért mindenképp szerettem volna én is egyet megkóstolni, így rendeltünk, de végül a férjemnek kellett helyettem is meginnia... 
Lehetőség volt vízipipázásra is, azt se hagyhattuk ki.

Krisztina

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék