5 bakancslistás hely, ahova elutaznék

9:00:00


Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy mint a legtöbben, én is nagyon szeretek utazgatni, új helyeket megismerni, felfedezni. Az ősszel végre kipipálhattam fő bakancslistás városom, Prága meglátogatását is (hamarosan erről is készülök írni), az idén pedig szerencsém volt eljutni a Maldív-szigetekre, erről ITT és ITT is írtam bővebben, nemsokára pedig az Európa Bajnokság okán utazunk Marseillebe és Lyonba pár napra. Ezután hosszú ideig, legalábbis jövő nyárig, biztosan nem fogunk elutazni sehova, hiszen a kis jövevény érkezése megakadályoz ebben minket - habár ezt most egyáltalán nem bánom.

Addig viszont jó álmodozni arról, hogy a jövőben hova szeretnénk majd eljutni, akár már hárman kis családként, vagy csak kettesben ellógni pár napra, hétre a párommal.

A mai bejegyzésben 5 olyan úticélomat osztom meg veletek, ahova reményeim szerint egyszer el tudok jutni, habár a bakancslistámon ennél jóval több hely szerepel.

Balaton, Magyarország


Tudom, nem tipikusan bakancslistás hellyel nyitom a sort, de én még sosem jártam a Balaton környékén, ezért már nagyon régóta szeretnék legalább egy hetet itt eltölteni, és megtudni milyen is az igazi balatoni életérzés - már ha egyáltalán van ilyen. Ha minden jól alakul, akkor jövőre már ki is pipálhatom ezt a listámon, ugyanis az első, már hármasban eltöltött nyaralásunkat ide tervezzük.

Madrid, Spanyolország


Hala Madrid! - a Real Madrid szurkolók mindegyike szeretne egyszer élőben megnézni egy hazai meccset. Ez drága férjemnek is titkolt vágya, amit remélem egyszer meg is tudok valósítani neki, így került fel Madrid a bakancslistámra. Habár engem annyira nem hoz lázba a foci, maga a spanyol főváros már annál inkább. Már csak a képekről megítélve a gyönyörű épületek, múzeumok mindenképpen izgalmas kikapcsolódást nyújtanak

Punta Cana, Dominikai Köztársaság


Imádom a tengerparti (óceánparti) standokat, magát vizet, a tengeri élővilágot, a pálmafákat. A nyaralás szóról is elsősorban ezek a képek jelennek meg lelki szemeim előtt. Azonban egy idő után rettenetesen tudom unni az édes semmittevést, az órákon át tartó napozásról már nem is beszélve. Ezért ha következő alkalommal a tengert tűzzük ki úticélunk helyszínéül, csakis olyan helyre mennék, ahol a tenger adta lehetőségeken kívül számos más programon is részt tudunk venni, kezdve a vásárlásokon át a városnézésig. Punta Cana ebből a szempontból is jó választás, nem mellesleg, sok filmet is forgattak ezen a helyen, már csak ezeket a helyszíneket is érdekes felkeresni.

Olaszország


Ez az az ország, ahova kislánykorom óta vágyakozom. Voltaképpen mindegy mely részére mennék, a turisták által kedvelt helyeken kívül a kisebb, eldugottabb részét is szívesen felfedezném, és vetném bele magam az olasz gasztronómiába. 

Fekete erdő, Németország


Gyerekkorom óta foglalkoztat, hogy honnan is ered a Duna. Amikor a férjem kiköltözött Németországba, sokszor beszélgettünk arról, hogy ha majd mindketten már itt élünk, hova is fogunk elmenni pár napos kirándulásra. Elsőként említettem neki a Fekete-erdőt, mert egyrészt elérhető közelségbe került, másrészt igazi kikapcsolódást és feltöltődést ígér. Ez az a hely, ahova télen is szívesen elutaznék, biztosan lenyűgöző látványt nyújt a hófedte táj.

Képek forrása: Pixabay

Nektek mely városok, országok szerepelnek a bakancslistátokon?

Krisztina

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék