Így pakolja a bőröndödbe!

8:00:00

Mi nők alapvetően vonzódunk a hatalmas bőröndökért és utazótáskákért. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy lehetőleg a szekrényünk tartalmának a nagy részét magunkkal cipeljük, és még az sem számít, hogy csak egy hétvégére utazunk el valahova, vagy épp egy kéthetes nyaralásra. :) És persze majd csak ott derül ki, hogy nem vittük magunkkal a kedvenc felsőnket...
Ismerős a szituáció?
Ha igen, akkor kattints a tovább linkre, hisz praktikus tanácsokat osztok meg Veletek, amit ha betartunk sokkal egyszerűbb lesz a gyakran macerásnak tűnő csomagolás...


Első lépés a nyugalom. Felesleges túlstresszelni magunkat, és a túlzott lelkesedés sem könnyíti meg a csomagolásunkat, hisz csak káoszt teremtenénk. Nyugodtan gondoljuk át, majd írjuk le azokat a dolgokat, amelyekre szükségünk lehet a nyaralás (vagyis az utazás) alatt. Ha listát írunk az utazás előtti napokban, és eszerint kezdjük a csomagolást, tuti, hogy nem felejtünk otthon semmit sem. A lista megírásánál szerintem a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:
1. Mivel utazunk? - Autó, vonat, busz, esetleg repülő? Míg ha saját autóval indulunk útnak sokkal több mindent tudunk magunkkal vinni, mint mondjuk tömegközlekedési eszközök vagy repülőgép esetén, ahol gyakran meg van határozva a csomagunk mérete és mennyisége is.
2. Meddig tart a nyaralás? - csak egy hétvége, esetleg egy két hetes nyaralás?
3. Hova utazunk? -nyaralni nem csak tengerparton és víz mellett lehet, elmehetünk városnézésre, túrázni, stb. Ugyanúgy nem csak nagyon meleg helyekre tudunk elmenni, hanem mérsékeltebb éghajlatú vidékre is...
4. Milyen programokon veszünk részt? - egész nap a víz mellett hűsölünk, látványosságokat nézzük, stb.

Én ezeket a szempontokat veszem figyelembe egy-egy utazásom előtt, és eszerint írom meg a listámat is.
Példaként most megosztom Veletek az én listámat (ami nem egészen teljes, de a lényeg azért benne van).
Hely: Tengerpart            Idő: egy hét               Közlekedési eszköz: Repülőgép
Programok és helyszínek: strand, vízi sportok, étterem, esti szórakozás (pl. bárok), városnézés (vásárlás)




A listából szerintem kivehető, hogy terveim szerint nem lesz igazán telepakolva a bőröndöm, de mégis úgy gondolom, hogy egy hétre ez bőven elegendő. Aztán meg csak rajtunk múlik, hogy a magunkkal vitt ruhadarabok többsége passzoljon egymáshoz, így több szettet is ki tudunk hozni. De erről majd egy másik posztban még beszélek.
Persze egyéb okai is vannak annak, hogy nem szeretném teletömni a táskámat. Az egyik az, hogy mivel repülőgéppel utazunk a bőröndünk méretét és súlyát is figyelembe kell vennünk, nem szeretnénk azért többet fizetni, hogy több holmit vigyünk magunkkal (feleslegesen). Másrészt pedig azért is, mert arra is gondolunk, hogy ott is vásárolunk pár apró dolgot, magunknak és ajándékként is egyaránt, tehát erre is kell egy kis helyet szorítani.
Szándékosan hagytam ki melegebb holmikat a listáról. Mivel tengerre megyünk eleve nagyon meleg időre számítok, tehát kicsi az esély rá, hogy fázni fogok. Persze azért egy hosszú nadrágom és kabátom vagy blézerem lesz, mégpedig úgy, hogy abban tervezek utazni (éjszaka indulunk útnak), így nem foglal semmi helyet majd a bőröndben. Ezzel pedig meg van oldva a melegebb öltözék kérdése is. :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék