Kattints! #3 - Kedvenc blogos olvasmányaim

13:39:00


Szinte az egész júliusi hónapot otthon töltöttük családi körben. Ezen családi látogatások alkalmával az internetet magam mögött hagyom, és napi 10-15 perctől többet nem nagyon töltök a virtuális világ mezején. Kellenek ezek a kisebb-nagyobb szünetek, viszont ez azt is eredményezi, hogy a blogok követése, olvasása is háttérbe szorul. Ez lenne az egyszerű magyarázata annak, hogy ebben a hónapban az átlagosnál is kevesebb blogolvasmányt fogok nektek ajánlani, éppen ezért várom a Ti ajánlásaitokat kommentben, legyen szó saját irományról vagy más tollából származóról.



"Ez valahogy belénk kódolódott. Ha valami öröm ér minket, azt szeretnénk, ha mások velünk együtt örülnek, ezért aztán az elménk és a lelkünk csapatmunkával elkezd dolgozni ezen. Azon munkálkodnak, hogy elkerüljük az örömünket megkérdőjelező negatív véleményeket, és annak kétségbevonását, hogy valóban megérdemeljük-e boldogságot. Gyorsan mások (vélt vagy valós) gondolatai elé szaladunk a magyarázatunkkal, és emellett a sajátunk után is vetjük magunkat... egyfajta önigazolás után loholunk azzal, hogy az öröm jár nekünk, "mert"..."

Réka blogját nem kell bemutatnom, hiszen ITT megtettem már. Mint már sokszor, ezzel a bejegyzésével is a lényegre tapintott, és olyan magától értetődő dologra hívta fel a figyelmet, minthogy ne legyen attól lelkiismeret furdalásunk, hogy egy-két hétre elmegyünk valahova nyaralni. Ez a hozzáállás nem tudom honnan jön az embereknek, de tény, hogy létezik. Elég csak a közvetlen környezetemre, vagy épp saját magamra gondolni: a legtöbbünk szabadkozik, amikor az utazós élményeiről mesél másoknak. Tök feleslegesen. Az irigyekkel pedig egyszerűen nem kell foglalkozni.


"A koncepciót (mert ilyen is volt) úgy vázoltam fel, hogy a Nagyobbik és a Kisebbik a születésnapja alkalmával megérkezik a Roxfortba, részt vesznek a beosztási ceremónián, valamint jó pár tanórán - majd természetesen vizsgát is tesznek a tanultakból, és megszerzik a Rendes Bűbájos Fokozatot, hogy aztán egy lakomával ünnepelhessék meg ezt az eseményt."

Ebből a rövid felvezetőből is érezni, hogy egyszerűen zseniális bulija lehetett a szülinaposnak. Tovább olvasva a bejegyzést pedig már irigykedtem is rendesen! 
Éváról eddig is tudtam, hogy rendkívül kreatív anyuka, de egy ilyen hatalmas tematikus bulit összehozni nem kis elismerést érdemel. Szóval hatalmas taps! :)


"Szeretném, ha tényleg hasznos tudna lenni ez a kis iromány azoknak, akik éppen tervezik, vagy még csak gondolkoznak egy toszkán körutazáson, ezért úgy gondoltam, menüpontok alapján kalauzollak Titeket végig ezen a feledhetetlen utazáson."

Olaszország régóta vágyott hely a bakancslistámon, már csak ezért is nagy lelkesedéssel vágtam bele a poszt olvasásába. A menüpontok tök jó ötlet volt Dóri részéről, sokkal áttekinthetőbb lett így maga az írás, és bár kifejezetten hosszabb beszámolóról van szó, ez mégsem érzékelhető.


"A boltok polcait idén is ellepték az espadrilles szandálok és cipők. Ha tökéletes nyári hangulatú cipőt keresünk akkor valószínűleg ez a spanyol eredetű lábbeli jut először eszünkbe. Könnyed és laza, kiviteltől függően pedig lehet elegáns cipő vagy akár kerti papucs is. Utánaolvastam hogyan készül az espadrilles és meglepően egyszerűnek találtam."

Így Anna el is készítette a sajátját, aminek a munkamenetét két bejegyzésen keresztül mutatja be. A leírása könnyen követhető, és azt az érzetet kelti szerintem mindenkiben, hogy bárki el tudja készíteni (és voltaképpen miért is ne tudná?).  Ha megpróbálkoznátok egy ilyen cipő elkészítésével, akkor minél gyorsabban kattintsatok a linkre! :)


Krisztina

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék