Így válassz magadnak kalapot!

10:42:00

A széles körökben sokáig méltatlanul hanyagolt szerepéből végre újra előtört, és az elmúlt időszak egyik legkedveltebb kiegészítője lett a kalap. 
Mindig úgy tartottam, hogy egy jól megválasztott kalap rendkívül stílusossá teheti a viselőjét. Persze ahhoz, hogy valaki stílusos legyen, és ne éppen az ellenkező hatást érje el, nem árt tudni, néhány apró trükköt a kalapvásárlás és viselés előtt. Nem mindegy ugyanis például, hogy az arcformánkhoz és alkatunkhoz milyen fazonút és nagyságút választunk, illetve az sem, hogy egy alkalomhoz mit illik és mit nem viselni.
Mivel kalap vásárlás előtt állok, és még egy kicsit bizonytalannak érzem magam, arra gondoltam, hogy először kicsit körbeszaglászom ezt a témát, és az így szerzett ismereteket Veletek is megosztom.
Az első lépésként természetesen a hozzád illő kalap megtalálása a legfontosabb. Az egyéniséged figyelembe vétele mellett ügyelni kell arra is, hogy a ruhatáradhoz és az életviteledhez is passzoljon. Gondolom ezzel nem mondtam újat. Viszont úgy érzem muszáj ezt (most is) hangsúlyoznom, hiszen mi nők képesek vagyunk első látásra beleszeretni egy kiegészítőbe, amit "csakazértis" alapon megvásárolunk. Hogy ne fektessük bele a pénzünket feleslegesen arra, hogy csak a szekrényünkben porosodjon az új szerzemény, a megoldás ebben az esetben is az, amit állandóan ismételgetek: minden vásárlásunkat alaposan gondoljuk át! A kalap egyébként is egy igen hangsúlyos kiegészítő, ami csak úgy vonzza majd a tekinteteket. Habár egyre nagyobb teret hódít a hétköznapi viseletekben is, azért még mindig nagyon feltűnő, szóval tuti, hogy lesznek, akik megbámulnak majd az utcán. Ez nem feltétlenül rossz, sőt! De ha visszahúzódóbb típusú vagy, talán jobb átgondolni, hogy tényleg bevállalod-e a tömegből való kitűnést. Én mindenképpen biztatnálak benneteket, úgyhogy hajrá!
Na de kicsit elkalandoztam. Szóval...
Amikor kalapot választunk magunknak  az egyik legfontosabb, hogy a kiválasztott darab illeszkedjen az arcformánkhoz. Vannak persze olyan fajták, amelyek minden arcformához tökéletesen illenek. Ezek főleg kerek vagy egyenes tetejűek és alacsony fejrésszel rendelkeznek. A többi fazon, azonban már nem feltétlenül fog mindenkin ugyanolyan jól mutatni. Ezért most megosztanám Veletek, hogy a különböző arcberendezéssel rendelkező lányoknak, milyen kalapfajták állnak jól.

Ovális arcformához illő kalapfajták

A szerencsés lányok táborához tartozol, ha ovális formájú fejformád van, hiszen kalapok terén neked jóformán minden jól áll! Lehet kicsi vagy nagy, kis vagy széles karimájú, nyugodt szívvel válogathatsz a különböző fazonok között.





Kerek arcformához illő kalapfajták

A fedora típusú kalapokat neked találták ki. Előnyös még a számodra, ha aszimmetrikus karimával rendelkezik a kiválasztott darab, illetve ha a teteje csúcsosabb kialakítású. Arra is figyelj, hogy a karima szélesebb legyen mint az arcod.
Amit kerülnöd kell, az a kerek és gömbölyded fajtájú kalapok, ugyanis még jobban kerekítik, így pufibbnak is láttatják az arcodat.



Szögletes arcformához illő kalapfajták

A kerek vonalvezetésű fazonok állnak jól neked, hiszen az arcod szögletességét ez a fajta töri meg a legjobban. Jó trükk az erős arccsontod lágyításához az is, ha a kalapokat kicsit ferdén, azaz aszimmetrikusan viseled, vagy egészen a fejed tetején.
Ha széles kalapfajtát választanál, akkor a puha megoldású karimák számítanak jó döntésnek számodra, hiszen lágyítják az erős és szögletes állat.


Aszimmetrikusan viselve megtöri a szögletességet

Szív alakú arcformához illő kalapfajták


Közepes karima szélességgel rendelkező fajták állnak jól neked, ezért kerüld a nagyon széleseket és nagyon kicsiket. Emellett az aszimmetrikus és különlegesebb fajták is előnyösek számodra.



További tudnivalók

Az arcszerkezetünk mellett a vállszélességünk is fontos mérvadó, leginkább a nagy karimájú kalapfajták vásárlása során. Figyeljünk arra, hogy a karima szélessége ne legyen nagyobb a vállszélességnél, mert az már túl nagy és előnytelenül állhat a viselőjén.
A testmagasságunk is befolyásolhatja néhány kalapfajta előnyösségét. Általános szabály, hogy az alacsony lányok kerüljék a hatalmas karimájú fajták viselését, hiszen optikailag még alacsonyabbnak láttathatják viselőjét, de ugyanez fordított esetben is igaz.


Ti szoktatok hordani kalapokat?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék