Így viseld a crop topot!

7:30:00

Őszintén, amikor elárasztották az üzleteket a különféle crop topok, azt gondoltam, hogy csak egy nyáron át tartó fellángolás lesz, és amilyen hirtelen jött, úgy megy is. Tévedtem. Még az idén is népszerű viseletnek számít, szóval jól tettem, hogy tavaly kettő, viszonylag visszafogottabb darabot is beszereztem a ruhatáramba (az egyiket meg is mutattam egy haulos posztomban, ITT, a másik egy hasonló stílusú farmer anyagból készült darab).
Sokan idegenkednek ettől a ruhadarabtól, pedig nem kellene. Talán nem hiszitek, de nem csak a lapos, kisportolt hasú nőknek állhatnak jól ezek az ún. haspólók. Azoknak, akiknek van némi felesleges plusz kilójuk is bátran hordhatják, csupán a megfelelő fazont kell megtalálnijuk és azt jól kombinálni az alsórésszel. Mindez nem nagy ördögösség, csak néhány egyszerű szabályt kell betartani, és higgyétek el a végeredmény igazán stílusos lesz.

A crop top viselésének első és legfontosabb szabálya: sose mutass sokat magadból!
Ahogy keresgéltem a cikkhez képeket, egy valamire figyeltem fel: a crop topok a mai trendekben csupán a viselőjének a derékvonalát mutatják meg, nem pedig az egész hasfalát. Persze vannak ez alól is kivételek, de ahhoz tényleg tökéletes alakkal kell rendelkezni. Viszont egy visszafogottabb darabot, amiből csak a derékvonalunk látszódik ki, nyugodtan viselhet bárki.
Persze az sem mindegy, hogy mivel kombináljuk.
Sok helyen olvastam, hogy a crop topokat tiltják miniszoknyákkal és shortokkal való kombinálástól. Ezzel nem teljesen értek egyet, nem leszel ennek a két párosnak a viselésétől rögtön közönséges megjelenésű. Csupán meg kell találni az egyensúlyt, azaz a megfelelő hosszúságú és típusú felsőrészt.
Ezekre mutatok pár inspiráló példát:

Miniszoknyákkal


Kockázatos mini szoknyával viselni a haspólót, hiszen könnyen áteshetünk a ló túl oldalára, és stílusos helyett inkább ízléstelenné válhat a megjelenésünk. Viszont nem lehetetlen feladat megtalálni a kettő ruhadarab között az egyensúlyt!
Tehát ha mini szoknyával együtt szeretnéd viselni ezt a fajta ruhadarabot, olyan haspólót válassz, ami nem mélyen dekoltált és nem túlságosan rövid, vagyis csak a derékrészed látszódik ki, nem pedig az egész hasad. A képekről ez egyértelműen látható, hogy mire is gondolok.
A másik trükk, amivel szolidabb és stílusosabb külsőt kölcsönözhetünk, hogy ha a crop topnak van ujja - az mindegy, hogy rövid vagy hosszú. Ha pedig az ujjatlan változatnál tennénk le a voksunkat, egy blézerrel de akár egy kimonóval is finomíthatjuk a szettünket.

Shorttal


Igazi fesztiváli hangulatot kölcsönöz ez a párosítás, ami nem meglepő, hisz nagyon sokan bulizzák át a fesztiválokat ilyen szettekben. Mint a mini szoknya esetében, itt is törekedni kell az egyensúly megtartására. A legjobb választás a forrónacikhoz, ha hozzá kicsit bővebb és hosszabb ujjú fazonú crop topot választunk. Ha pedig a rövidebb szabású mellett döntenénk, akkor egy kimonóval együtt is viselhetjük.

Magasított derekú nadrágokkal



Ezek a fazonok nagyszerűen illenek a crop topokkal, a még nőiesebb hatás érdekében magas sarkú cipőt vegyünk fel hozzá,

Boyfriend nadrággal




Talán meglepő, de a boyfriend farmernadrágokhoz rendkívül jól passzol a haspóló. Leginkább a cipő választás befolyásolja, hogy laza vagy nőies outfit kerekedik ki a végére, amit a fenti fotók is jól illusztrálnak.

Maxi szoknyával


Vanessa Hudgens énekes-színésznőt sokat látni ebben a kombinációban, kezdve a lazább, kicsit hippi kinézettől az elegánsabb darabokig. Igazán jó szetteket láthatunk tőle, szóval ha még több inspirációra vágytok, akkor nyugodtan nézelődjetek az ő outfitjei között.
Nekem nagyon tetszik ez a kombináció, simán el tudom képzelni magamon is, akár egy rendezvényen, de akár a sima hétköznapi bevásárlásokkor is. Nem hivalkodó, hiszen ezek a szoknyák a hosszúságuknál fogva az egész lábunkat takarják, sőt a derekunkat is, így tényleg csak annyit mutatunk magunkból, amennyi épp szükséges. Crop topok tekintetében ezért bármilyen fazonút választhatunk hozzá, kezdve a szolidabb daraboktól, a rövidebb és merészebb fazonokig.  Egyre kell csak ügyelni, hogy inkább testhez álló legyen a felsőnk. 

Midi szoknyával



Nagyon jó párost alkot a midi szoknya és a crop top. Formális eseményekre kitűnő választás lehet, nagyon csinosan mutat egy szép magassarkú cipővel vagy szandállal. 
Ahogy a maxi szoknya esetében, itt is fontosnak tartom még elmondani, hogy ezekhez a szoknyákhoz inkább a testhez simulós felsőrészek illenek.


Nektek melyik a kedvenc szettetek ezek közül? 
A ti ruhatáratokban van már crop top? Mivel viselitek leginkább?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék