Pár tipp önbizalom növelésre

8:30:00

Ahogy összeírtam a listát, arra jöttem rá, hogy én akkor érzem rendkívül magabiztosnak magam, ha mindent megteszek azért, hogy szépnek lássam magam a tükörben. Elgondolkodtam, hogy vajon tényleg a szépség lenne az önbizalom kulcsa? Természetesen nem, elég elszomorító lenne az emberiségre nézve, ha valójában így lenne. Persze fontos szerepe van a mai világban, hisz mindenki először a külső alapján ítél, emiatt is igyekszünk a külvilágból jövő elvárásoknak megfelelni, de ez korántsem az önbizalom alapja. Sokkal összetettebb dologról van szó, ami szerintem megérdemel majd egy külön posztot is.
A mai tanácsaimmal nem fogok világot megváltani, nem is ez a célom. Csupán arra gondoltam, hogy megosztom Veletek azokat a dolgokat, amik segítenek nekem, amikor megcsappan a magabiztosságom.

Szexi fehérneműk


Nem látja senki sem (na jó, a szerelmünkön kívül), de jó érzés azt tudni, hogy valami különlegeset viselünk a nap nagy részében. Azt pedig még inkább motiváló, ha egy új és szexi darabot szereztünk be, hogy elcsábítsuk vele a szerelmünket.
(Korábban már írtam arról, mi alapján válasszunk magunknak melltartót, ITT el tudjátok olvasni)

Sport


A sport nem csak testünket szépíti meg úgy, hogy megszabadít bennünket a felesleges kilóktól, de megnyugtatja a lelket is. Nem állítom, hogy a kezdetektől fogva ezt érezzük, mert iszonyúan fáj és megpróbáltató a kezdeti időszak, de ha sikerül átlendülnünk ezen a szakaszon, olyannyira be tud épülni a sport mindennapi életünkbe, mint az étkezés vagy éppen az alvás. 
Rengeteg mozgásforma közül tudunk ma már válogatni, ezért is ajánlom azt, hogy mindenki válassza ki a magához legközelebb állót. Lehet, hogy a barátnőd imád futni, de neked nem kell feltétlenül azt csinálnod, ha utálod. A lényeg az, hogy TE jól érezd magad abban, amit csinálsz.

Smink



Nem sminkelem magam napi szinten, és nem félek kilépni az utcára smink nélkül (na nem mintha olyan gyönyörű bőröm lenne). Sosem okozott ez számomra problémát, de azért engem is igazán le tud sújtani az, ha belenézek egy tükörbe, és fáradtnak, nyúzottnak látom az arcom. Viszont tény, hogy egy szépen elkészített sminkkel az arcomon sokkal magabiztosabbnak érzem magam. Lehet el kellene gondolkodnom, hogy gyakrabban nyúljak a sminkcuccaim felé?!

Magassarkú




A hétköznapokban a kényelem mellett teszem le általában a voksom, ezért csak ritkán hordok magassarkút, pedig alapjáraton véve imádom őket. Az egyik legnőiesebb kiegészítőnek tartom, nemhiába került fel erre a listámra.
Ha magassarkút viselünk teljesen más lesz a testtartásunk - gondolom ezt már ti is észrevettétek. Sokkal kecsesebb lesz tőle a mozgásunk, az pedig csak plusz pont, ha magasabbnak tűnünk benne, illetve optikailag hosszabbítja a lábunkat. Persze tudni kell benne járni (ezért gyakorolni, gyakorolni, és gyakorolni), mert különben a hatalmas önbizalomlöketből, amit tud nekünk ez a lábbeli adni, könnyen az ellenkező hatást érhetjük el.


Nektek van még hasonló tippetek önbizalom növeléshez?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék